Kako dodati Facebook Piksel na svoj blog?

Kako dodati Facebook Piksel na svoj blog?

U slučaju da ste se pitali kako dodati Facebook Piksel na svoj blog koji je na WordPressu, pratite ovo uputstvo i napravite sve sami.

Znajući da je oglašavanje na Facebooku nužnost, ako želite da unapredite i poboljšate konverziju, krajnje je vreme da imate podešen Facebook Piksel na svom blogu. Piksel vam je potreban ako želite da:

 • Znate koji oglasi rade, koji ne
 • Ciljate pravu publiku
 • Pratite konverzije
 • Optimizujete budžet za oglašavanje i još dosta toga.

Kako tačno funkcioniše Facebook Piksel?

Facebook Piksel je analitički alat koji pomaže da merite efikasnost oglašavanja. Koristite ga kako biste razumeli radnje koje ljudi preuzimaju na vašem sajtu ili blogu kako biste došli do publike do koje vam je stalo.

Kao takav, Facebook Piksel pomaže da svoje poruke prilagodite i isporučite pravoj publici u pravom trenutku. Jednom kad je instaliran, Piksel će pratiti ponašanje posetilaca kao što su:

 • URL-ove i domene koje
 • Uređaje sa kojih dolaze
 • Interakcije sa vašim sajtom/blogom

Prikupljeni podaci vam pomažu da daleko bolje razumete navike i aktivnosti posetilaca kako biste kreirali bolje i kvalitetnije Facebook oglase i tako dobili bolje rezultate i konverzije.

A šta su konverzije i njihovo praćenje?

Jednostavno rečeno, konverzija je svaka specifična radnja koju posetilac izvodi na vašem blogu, baš kao što su to ciljevi u Google Analitici. To može biti klik na vaš link, prikaz na određenoj stranici, pretplata na newsletter, dodavanje predmeta u korpu za kupovinu i slično. Facebook Piksel pomaže da pratite sve te konverzije sa ciljem analize efikasnosti vašeg marketinga i postavljanja boljih ciljeva.

Sad kad znamo te osnove, ostaje da podesimo sve kako treba na vašem blogu.

Kako postaviti Facebook Piksel na svoj blog na WordPressu?

Postoje dva načina da postavite Piksel na svom blogu – manuelni i uz pomoć plugina, i objasnićemo oba.

Ako postavljate manualno, ovo su koraci koje treba ispratiti:

 1. Ulogujte se na svoj Facebook Ads Manager i kliknite na + Add New Data Source kako biste kreirali Facebook Piksel
 2. Imenujte Piksel i unesite URL sajta na kojem želite da je instaliran, potom kliknite na Create dugme
 3. Install Pixel opcija daje vam da birate između opcije Manually Install, Email Instructions i tu birate prvu opciju gde, nakon što odaberete, kopirate parče koda i unesete ga na svoj WordPress blog
 • Ulogujte se na svoj blog i u delu sa kodom, u delu gde je header (<head> </head> tags) unesite kod za Piksel.

Čestitamo, upravo ste potpuno sami podesili Facebook Piksel na svom blogu ?

Drugi način, putem plugina jednako je lak i jednostavan za izvesti, vaše je samo da izaberete neki od ponuđenih dodaka:

Šta dalje?

Jednom kad ste podesili Facebook Piksel na svoj blog, nemojte misliti da je posao gotov ? Kao i u svemu drugom u životu, i ovde je potrebna ljudska pomoć kako bi sve radilo kako treba. Pre svega, Piksel ne počinje odmah sa rezultatima, potrebno je da prođe neko vreme nakon što pustite oglas, kako bi algoritam počeo sa prikupljanjem podataka. Što više vremena prođe, više ćete podataka dobijati i tako kreirati što relevantnije i usmerenije oglase kako biste dobili bolje rezultate. Podaci kao što su:

 • Demografija
 • Dan i vreme posete
 • Odakle dolaze
 • Koje uređaje koriste i slično

Svi ti podaci su vam važni kako biste uskladili oglase I kreirali ih prema specifikacijama vaše publike koju možete kreirati u delu Custom Audiences. Znači, Piksel vam pomaže u segmentaciji posetilaca, pa tako možete osmisliti i podesiti različite oglase u zavisnosti od akcije koju su napravili i šta ih je podstaklo da do vas dođu.

Nadamo se da vam je tekst od koristi i da olakšava postavljanje Piksela i boljeg razumevanja njegovog korišćenja. Ako zapnete na bilo kom koraku ili vam treba više detalja, ostavite nam komentar – rado ćemo pomoći ?

Leave a Reply

Close Menu