Najbolje mobilne aplikacije za obradu fotografija

Najbolje mobilne aplikacije za obradu fotografija

U ovom tekstu, bavimo se mobilnim aplikacijama za obradu fotografija i preporučujemo one najbolje.

Pre ili kasnije, svi potegnemo za aplikacijama za obradu fotografija jer štede vreme i pomažu nam u trenutku kad nam je to potrebno. Brzo se instaliraju, pouzdane su i uspešno pariraju softverima poput Photoshopa, InDesigna i sličnih.  

Mobilne aplikacije koje preporučujemo na ovoj listi su one koje smo lično isproballi i koristimo, a koje su dostupne (ne sve) i za Android i iOS telefone. Ono što je dobro u njima je to što ih možete koristiti u pokretu i gde god da se trenutno nalazite. Sve ove aplikacije za obradu fotografija pružaju odlične funkcije i trikove koji vaše slike pretvaraju u pravu umetnost! Bez obzira da li nešto radite za društvene mreže, sajt ili klijenta, svaka od njih će vam pružiti maksimum pomoći.

14 mobilnih aplikacija za obradu fotografija

Adobe Photoshop Express

Volite Photoshop? Obožavaćete njihovu aplikaciju! Adobe Photoshop Ekpress brza je i jednostavna aplikacija za uređivanje fotografija za sve projekte u pokretu. Bilo da morate popraviti nešto ili raditi na novom vizualu – ova aplikacija će vam pomoći. Besplatna i dostupna i za Android i iOS telefone.

Adobe Spark Post

Još jedna korisna aplikacija od Adobea je ova Spark Post aplikacija za iOS telefone (uskoro na drugima). Sa njom dobijate moćan alat za stvaranje neverovatne grafike. Omogućava vam dodavanje teksta, grafike, raznih filtera i, uopšte, stvaranje jedinstvenog i kvalitetnog sadržaja. Takođe – besplatno!

Camera +

Jedna od najboljih aplikacija za fotografisanje i obradu fotografija. Deluje kao kamera u telefonu i pomoću nje ćete imati osećaj kao da držite pravu DLSR kameru! Sadrži mnogo funkcija koje izvorna kamera telefona ne poseduje, i svakako je vredi isprobati. Dostupna samo za iOS telefone i tablete. Cena: 2,99 dolara za iPhone i 4,99 dolara za iPad

instagram-aplikacija-za-obradu-fotografija

Canva

Ko još nije čuo za ovu višenamensku aplikaciju, zar ne? Canva (dostupna samo za iOS, ali postoji i web verzija) je vaša go-to aplikacija za kreiranje bukvalno svega što vam treba za objavljivanje na društvenim mrežama, sajtu, ali i više od toga! Slajdovi za prezentacije, infografike, logotipi, plakati, leci, pozivnice i još mnogo toga! Ne treba vam nikakvo dizajnersko predznanje da biste koristili Canvu i stvarali jedinstvene vizuelne vizualne zadatke. A kad dođete u situaciju da vam ponestane ideja – samo izaberite neki od postojećih templejta i uživajte!

Canva je freemium aplikacija, što znači da plaćena verzija otvara mnogo više mogućnosti i alata, ali čak i besplatna verzija ima sve što vam je potrebno. Ako vas zanima da naučite sve trikove i cake i iskoristite potencijall ovog alata, u okviru naših radionica imamo i Canva trening koji će vas u potpunosti osposobiti da koristite Canvu za potrebe svog biznisa.

Facetune

Prva aplikacija koja nam padne na pamet kad neko spomene selfije. Facetune je aplikacija za uređivanje svih onih portreta i selfija koje viđamo online. Želite slike lica poput korica časopisa ili sa modnih pista – Facetune je pravi app za to. Zamislite da stalno imate ličnog šminkera i dizajnera! Ili, kako je rekao Roi Furchgott iz NY Timesa: „Facetune vam pomaže da izgledate najbolje u svom Holivudu, čak i na fotografijama snimljenim na mobilnim telefonima.“

Cena: 4,54 dolara za Android, 3,99 dolara za iOS

Fonta

Ova aplikacija nije jedna od onih tipičnih za uređivanje/filtriranje. Umesto toga, koristi se za pisanje na fotografijama, za stvaranje fantastičnih vizuala i citata koje Instagram i Tvitter vole. Jednostavna za upotrebu, samo izaberite fotografiju ili vizual na kojem želite da radite, ispišite željeni tekst i igrajte se sa tipom fonta, bojom, naglašavanjem i slično. I ako vam nedostaje inspiracije, postoji tona unapred definisanih naslova i skica koje možete izabrati.

Fotor

Ova besplatna aplikacija za dizajn i obradu fotografija postoji i u vidu web alata, a omogućava vam da kreirate različite vrste vizuala. Nešto slično Canvi ili, kako je BBC jednom izjavio, „Photoshop lite.“ Pomoću njega možete ne samo da kreirate odlične citate, vizuelne sličice na društvenim mrežama, već i kolaže. Besplatan je i dostupan i za Android i iOS telefone.

Snapseed

Aplikacija koju svakom preporučujemo! Snapseed je jedna od najboljih aplikacija za obradu fotografija na tržištu. Pored same obrade fotografija dostojne Photoshopa, tu je i mogućnost ispisa, filteri za dodatno poboljšavanje, kao i set alata za najrazličitiju izradu i obradu vizuala. Najbolje od svega? Potpuno besplatna i dostupna za sve telefone.

VSCO

Još jedna aplikacija iz kategorije must-have, VSCO je aplikacija za snimanje i uređivanje slika u pokretu. Zapanjujući filteri i alati za uređivanje koji će transformirati bilo koju sliku, koliko god loše izgledala! Posebno popularna među modnim/food/lifestyle blogerima.

PicsArt

Aplikacija za uređivanje fotografija i izradu kolaža, PicsArt je opremljena raznim filterima, alatima, efektima, koji vamomogućavaju da napravite zadivljujuće slike, vizuale i meme.

snimanje-fotograifije-mobilnim-telefonom

Pixlr

Besplatan alat za obradu fotografija koji funkcioniše kao osnovni fotoaparat, uređivač fotografija i alat za izradu kolaža. Pored toga, možete ga koristiti i kao web alat i birati između 2 miliona predefinisanih kreacija, za sve one trenutke kad ostanete bez inspiracije ?

Photo Editor by Aviari

Odlična grafička aplikacija koja vaše fotografije i vizuale transformiše u umetnička dela. Takođe, ima neke elemente Photoshopa, poput rada na portretnim fotografijama, poboljšanja teksture kože i svih nepravilnosti za koje mislite da bi mogle da se nađu. Povrh toga, možete ga koristiti za crtanje na slikama, stilizovati ih koristeći više od 1500 različitih opcija i još mnogo toga

Photoshop Fix

San za uređivanje fotografija za sve vas ljubitelje Photoshopa. Pomoću nje možete brzo da uradite osnovne izmene kao što su da biste olakšali, zacelili, izgladili sliku i još malo toga. Znate to, zaista odličan alat za retuširanje slika u pokretu.

Quik

Vrhunska višenamenska aplikacija za uređivanje fotografija i video zapisa. Da, dobro ste pročitali. Ovo je GoPro-ova aplikacija koja vam omogućava da napravite zaista fenomenalne video-vizuelne snimke u samo nekoliko jednostavnih koraka! Pretvorite svoje slike u pokretnu umetnost. Dodajte muziku, naslove, prelaze i još mnogo toga! Imaćete toliko zabave, garantovano!

Sigurni smo da će vam ovaj post pomoći da pronađete aplikaciju koja odgovara vašim potrebama i voleli bi da u komentarima podelite koja je ispala favorit. Ujedno, ako vam se članak dopao, podelite ga sa prijateljima, da i oni nauče nešto novo ?

Leave a Reply

Close Menu