Šta je namera pretrage i zašto je važna za web pisanje?

Šta je namera pretrage i zašto je važna za web pisanje?

Namera pretrage se odnosi na termin koji korisnici pretraživača ukucavaju kao upit i od suštinske su važnosti za razumevanje SEO-a i organskog pozicioniranja sadržaja na webu.

Bilo da si freelancer, radiš u agenciji ili firmi ili imaš svoj biznis koji želiš da organski pozicioniraš na webu, razumevanje šta je namera pretrage i kako je koristiti u kreiranju sadržaja je jedna od osnovnih stvari potrebnih za postizanje očekivanih rezultata na webu. U nastavku teksta detaljno objašnjavamo i sam termin i kako istražiti te pojmove, kao i njihovu pravilnu upotrebu u pisanju sadržaja.

Šta je namera pretrage – definicija

Namera pretrage je svrha pretrage korisnika, nazivana još i namera korisnika ili namera ključne reči. Odnosi se na razlog zbog čega korisnik pretraživača ukucava i pretražuje određeni pojam. Za SEO i, uopšte, pisanje bilo kakvog sadržaja za web, važno je razumeti namere kako bi tekst koji pišemo došao do pravih ljudi i proizveo rezultate kakvi se očekuju.

Znajući nameru pretrage naše ciljne grupe, moći ćemo bolje i kvalitetnije da razumemo i zadovoljimo njihove potrebe. Suština pisanja za web, bilo da je u pitanju kopirajting ili kreiranje sadržaja, jeste da uskladimo sadržaj sa potrebama i željama ciljne grupe, kako bi i jedni i drugi imali očekivane rezultate. Oni odgovor na pitanje/zadovoljenje potrebe, a mi konverziju, traženu akciju ili kupovinu.   

Google pomoću namere pretrage (između ostalog) definiše šta prikazuje kao rezultat pretrage na traženi upit.

Tipovi namera pretrage

Razumevanje namere pretrage doprinosi da sadržaj koji se kreira bude relevantan i ciljano pisan za ljude kojima se obraćaš i tu razdvajamo 4 različita tipa namera pretrage:

  • Informaciona pretraga
  • Navigaciona pretraga
  • Transakciona pretraga
  • Komercijalna pretraga

Imati kvalitetan sadržaj koji nije usklađen sa namerom pretrage za rezultat ima izgubljeno vreme, energiju, neretko i novac i promašene rezultate. Evo šta svaki od tipa namere pretrage, zapravo, znači i zašto je važno pravilno ih koristiti.

pretražuje šta je namera pretrage u google search

Informaciona namera pretrage

Tip pretraga koji donosi najveći broj poseta, a odnosi se na opšte informacije, edukativni ili zabavni sadržaj. To obično podrazumeva razne vodiče i „kako da“ tekstove, recepte, opise proizvoda ili usluga, sve one teme o kojima korisnici žele podrobnije da se upoznaju.

Sadržaj koji zadovoljava ovaj tip pretraga upostavlja svest o brendu/biznisu, izgrađuje kredibilitet i poverenje i stvara prostor za nadgradnju koja postepeno vodi do konverzije/kupovine.

Navigaciona namera pretrage

Tip pretraga koji se odnosi na želju korisnika da posete neki sajt ili fizički odu na neku lokaciju. To obično podrazumeva pretrage poput „Tržni centar Kragujevac“, „Hubspot academy“, „YouTube pop mix“.

Kreiranje sadržaja koji je usklađen sa ovim tipom pretrage odnosi se na korisnike koji znaju šta traže i šta im treba, samo nisu sigurni u ispravnost fizičke ili web adrese. U tom kontekstu, optimizuj prodajne stranice, stranicu sa uslugama, one sa opisima proizvoda i neka bude jasno istaknut brend/ime biznisa.

Transakciona namera pretrage

Tip pretraga koji se koristi kad je korisnik spreman na kupovinu, zna šta želi i pretražuje najbolje opcije. Ovakve pretrage obično podrazumevaju upite poput „Muške patike akcija“, „iPhone 13 najbolja cena“, „Mobilni tripod Beograd“.

Ovaj tip pretraga je direktno u vezi sa konverzijom odnosno prodajom i sadržaj koji kreiraš treba to da reflektuje. Nema potrebe za pričanjem priča, opisima ili ubeđivanjem, korisnik koji ima ovaj tip namere pretrage je spreman za kupovinu i sadržaj „samo“ treba da osigura da se to i desi. Kako? Tako što ćeš imati jasan poziv na akciju i korisniku olakšati da uz što manje napora dođe do onoga što želi.

Komercijalna namera pretrage

Najnoviji tip pretraga u SEO-u koji se odnosi na korisnike koji imaju nameru u budućnosti nešto da kupe, a trenutno traže više informacija o tome kako bi doneli odluku. Obično podrazumeva pretrage tipa „Koji su najbolji telefoni do 250eur“, „besplatne foto edit aplikacije 2022“, „iPhone ili Android“ i slično.

Sadržaj namenjen ovom tipu pretrage odnosi se na pojašnjenje ili ubeđivanje korisnika u to da je to što nudiš/imaš pravi izbor i opcija za njih. Pruži najkorisniju moguću informaciju, ponudi odgovor za kojim tragaju i korak si bliže konverziji tog korisnika u kupca ili korisnika svoje ponude.

google search konzola i namera pretrage

Kako se istražuju namere pretrage?

Iz gore navedenog se da zaključiti da su namere pretrage u direktnoj vezi sa fazama (koracima puta kupca) u kojima se korisnici nalaze. Definisanje prave namere i usklađivanje sa adekvatnim tipom sadržaja je ono što želimo kako bismo ostvarili rezultate koje smo zacrtali.

S tim u vezi, istraživanje namere pretrage je najbolje raditi pomoću alata koji postoje u te svrhe, da, plaćaju se, ali uveliko skraćuju vreme i štede živce ako bi to radili pešački ili pokušali da čitamo misli ciljnim grupama i buyer personama. U pitanju su alati: Ahrefs, CrazyEgg, SemRush i slični, a koji imaju interne opcije za pretragu relevantnih upita koje usklađuješ sa namerom.

Pešački način podrazumeva listu upita koju proveravaš kroz Google pretragu ili anketiraš posetioce sajta, korisnike na društvenim mrežama, pretplatnike na njuzleter.

Zaključak

Ako jednu stvar želim da izvučeš kao pouku iz ovog teksta, to je da razumeš šta je namera pretrage i kako diktira tip sadržaja koji ćeš pisati. Razumevanje pomaže da ne guraš prodajni copy ljudima koji traže opšte informacije ili način da prekrate vreme ili da „ne daviš“ ljude anegdotama iz kupovine kad sve što žele je da dođu do odredišta za kojim tragaju. Neusklađivanje sadržaja sa namerom pretrage može odbiti, uplašiti ili oterati korisnika, a sa njim odlazi i sav trud u produkciji sadržaja (znamo koliko tu posla ima). Pored toga, iskoristi ove informacije da napraviš 4 kategorije tipa sadržaja kako bi se baš ti i tvoja ponuda našli kao odgovor na upit u svakoj fazi puta kupca koji tvoja ciljna grupa napravi. Na taj način, poboljšaćeš vidljivost na webu i povećati šanse za konverzijom.

Imaš dodatna pitanja ili želiš da radimo zajedno? Piši u komentaru, da vidimo kako možemo da pomognemo.

Leave a Reply

Close Menu